Előfizetői tartalom

Szinte az összes parkolóhely megszűnik egy 20 000 fős városrészben

Portfolio
Berlinben már megszokottnak mondhatóak a nagyszabású társadalmi és urbanisztikai kísérletek, a Friedrichshain-Kreuzberg kerület által tervezett átalakítások azonban példa nélküliek: a Kreuzbergben található teljes Graefekiez (egy körülbelül 20 000 lakosú lakónegyed), legalább hat hónapra parkolóhely-mentessé válik, derült ki a Tagesspiel cikkéből, amelyről a Színes Erzsébetváros Facebook oldal posztolt a mai napon.

A berlini városrészben természetesen nem szűnik meg az autós közlekedés. A gépjárművek továbbra is közlekedhetnek, és áthaladhatnak az érintett utcákon, de nem parkolhatnak le. Kivételt kapnak a parkolási tilalom alól a helyi vállalkozások ellátáshoz szükséges teherjárművek, és a mozgáskorlátozottak személygépjárműi. Azok, akik nem jogosultak az utcán való parkolásra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés