Előfizetői tartalom

Még egy "újdonság", ami sok pénzzel lehúzza az új házat építőket, és megizzasztja a zöld hiteleseket

Portfolio
Szinte minden hétre jut valamilyen energiapiaci "újdonság", ami jelentősen megnehezíti, illetve felborítja a lakosság hosszú távú terveit. Legutóbb a napelemeknél történt ez a visszatáplálási kötelezettség, illetve a szaldóelszámolás felfüggesztésével. Több cikket is írtunk arról, hogy ez miként változtatja meg sokak döntését, most az új építések, az extra költségek, a megtérülés, illetve egyes zöld hitellel építkezők bizonytalan helyzetét is megvizsgáltuk egy szakértő segítségével.

A csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette, hogy a kormány úgy módosítja a napelemes rendszerek telepítésével kapcsolatos szabályokat, hogy aki ezután jelenti be az igényét – legyen szó lakossági vagy vállalati felhasználóról –, annak már nem lesz visszatáplálási kötelezettsége. Kapcsolódó cikkünk 2022. 10. 14....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés