Előfizetői tartalom

A lakásárak után a lakbérek emelkedése is megállt

Portfolio
Megtorpant a lakbérek több mint másfél éve tartó emelkedése szeptemberben: országosan és Budapesten egyaránt stagnáltak az előző hónaphoz képest. A fővárosban közel negyedével voltak magasabbak a kínálati díjak az előző év azonos időszakinál, ezen belül a pesti belső kerületekben történt a legnagyobb mértékű, 27 százalékos emelkedés. Az országos lakbérindex 18, a budapesti 15 százalékkal haladta meg a járvány előtti, 2020. januári csúcsot, reálértéken azonban 7,9, illetve 11 százalékkal elmaradt attól - derül ki a KSH-ingatlan.com lakbérindexéből.

Úgy tűnik, nemcsak a lakásárak emelkedése állt meg szeptemberben, hanem a lakbérek szintje is stagnálni kezdett. Az előző hónapok gyors ütemű lakbéremelkedése 2022 augusztusában jelentősen lassult, majd szeptemberben megállt: az előző hónaphoz képest országosan mindössze 0,1 százalékkal nőttek, míg Budapesten ugyanennyivel mérséklődtek a kínálati díjak. Bár a nominális...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés