Előfizetői tartalom

Leálló építkezések, csődbe ment vállalkozók? - Ez vár a hazai építőiparra a következő évben

Portfolio
Emelkedő kihasználatlansági rátákról, csökkenő befektetési forgalomról, emelkedő hozamokról, és az ingatlanok lehetséges leértékelődési kockázatáról szól az MNB legfrissebb kereskedelmiingatlan-piaci jelentése. Emellett az is kiderült a kiadványból, hogy mit szólnak az építőipar, ingatlanfejlesztés területeken tevékenykedő piaci szereplők a kereskedelmiingatlan-piac aktuális helyzetéről, a fejlesztések és az építőiparral kapcsolatosan miben látják a legnagyobb kockázatot azok a szereplők, akik több száz milliós, vagy akár több milliárdos projekteket kezelnek a hazai ingatlanpiacon. Az árfolyamkockázat, az energiaárak, a krízishangulat vagy az építőipari anyagárak emelkedése okoz most gondot?

A fejlesztéseket továbbra is sújtja az építőanyagok gyors árváltozása Mostanában szinte kizárólag a magas energiaköltségekről van szó, ha a vállalkozások jövője a téma, az építőipari anyagok magas és gyorsan változó áráról sem szabad azonban elfeledkezni, ez ugyanis továbbra is probléma az ingatlanfejlesztéseknél, kivitelezéseknél. (Az áremelkedés egyik oka ebben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés