Előfizetői tartalom

Leálló építkezések, csődbe ment vállalkozók? - Ez vár a hazai építőiparra a következő évben

Portfolio
Emelkedő kihasználatlansági rátákról, csökkenő befektetési forgalomról, emelkedő hozamokról, és az ingatlanok lehetséges leértékelődési kockázatáról szól az MNB legfrissebb kereskedelmiingatlan-piaci jelentése. Emellett az is kiderült a kiadványból, hogy mit szólnak az építőipar, ingatlanfejlesztés területeken tevékenykedő piaci szereplők a kereskedelmiingatlan-piac aktuális helyzetéről, a fejlesztések és az építőiparral kapcsolatosan miben látják a legnagyobb kockázatot azok a szereplők, akik több száz milliós, vagy akár több milliárdos projekteket kezelnek a hazai ingatlanpiacon. Az árfolyamkockázat, az energiaárak, a krízishangulat vagy az építőipari anyagárak emelkedése okoz most gondot?

A fejlesztéseket továbbra is sújtja az építőanyagok gyors árváltozása Mostanában szinte kizárólag a magas energiaköltségekről van szó, ha a vállalkozások jövője a téma, az építőipari anyagok magas és gyorsan változó áráról sem szabad azonban elfeledkezni, ez ugyanis továbbra is probléma az ingatlanfejlesztéseknél, kivitelezéseknél. (Az áremelkedés egyik oka ebben...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái