Előfizetői tartalom

Ezek a hotelek mehetnek tönkre a válság alatt

Portfolio
Az alsó és az alsó-közép, valamint a legfelső kategóriás hotelek túlélhetik a válságot, de az átlagos adottságú és nem kiemelkedő szolgáltatásokat nyújtók vannak a legnehezebb helyzetben Magyarországon. A nagy energiaigényű vidéki wellnesshotelek közül több is elvérezhet - állapította meg október végén készült helyzetértékelésében a Newmark VLK Hungary üzleti tanácsadó cég.

A vállalat szerint most sem az üzemeltetők, sem a befektetők nincsenek könnyű helyzetben. A legnagyobb fejfájást a durván megugró energiaszámlák jelentik, de a csökkenő kereslet és a dráguló munkaerőköltség is dilemma elé állítja a szereplőket. A szakértők szerint a jó helyen lévő három csillagos hotelek és a luxus kategóriájúak kevésbé aggódhatnak, de nekik sem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés