Előfizetői tartalom

Friss számok érkeztek: még nagyobb volt a tavalyi évben a lakásárak emelkedése

Portfolio
Közzétette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a frissített lakásárindexét, melyből kiderül, hogy a 2022 második negyedévére vonatkozó szám az eredetileg becsültnél magasabb értéket kapott, azaz 2021 azonos negyedévéhez képest még nagyobb, 23,7 százalékos volt a nominális áremelkedés, ami így már biztosan a legmagasabb érték 2007 óta.

Részletes elemzést tett közzé a KSH a hazai lakáspiacra vonatkozóan, melynek egyik fontos eleme a lakásárindex frissítése volt. Ez alapján a legfrissebb, 2022 második negyedévére vonatkozó számot felfelé módosították, vagyis a korábban becsült 22,8 százalék helyett 23,7 százalékos volt az éves, országos áremelkedés. Kiugró évkezdet után tehát 2022 II. negyedévében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés