Előfizetői tartalom

Mit hoz a jövő a lakásépítésekben?

Portfolio
Ma reggel jöttek ki a KSH 2022 első három negyedévére vonatkozó lakásépítési számai, miszerint az idei év első 9 hónapjában 13 617 új lakás épült, 7,7%-kal több, mint egy évvel korábban. A kiadott építési engedélyek és egyszerű bejelentések alapján építendő lakások száma 25 984 volt, 16%-kal több, mint 2021 azonos időszakában. A számokhoz Koji László, az ÉVOSZ elnöke, Suppan Gergely, a Magyar Bankholding vezető elemzője és Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője is hozzátette szakmai kiegészítését.

Koji László - ÉVOSZ A kistelepüléseken használatba vett lakások száma  kiemelkedő mértékben, 36%-kal növekedett az előző év hasonló időszakához mérten. A falusi CSOK eredményeként növekedett a családi házas lakóingatlanok aránya, aminek szoros következménye a használatba vett lakások átlagos alapterületének növekedése, valamint a saját használatra épített lakások...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés