Előfizetői tartalom

Néhány év alatt felére csökkent Budapest részesedése a lakáseladásokból

Portfolio
Viszonylag ritkán jön ki olyan adatsor, amely a különböző jogállású településeket az eladott lakóingatlanok száma szerint hasonlítja össze. Az alábbiakban viszont a KSH számai alapján megnézhetjük, hogy 2015 óta hogyan változott a főváros, a megyei jogú városok, a kisebb városok, vagy a községek adásvételeken belüli részaránya.

Míg 2015 körül egyértelműen a budapesti kereslet húzta a lakáspiacot, addig az elmúlt években ez a trend megváltozott és 2020-ra a főváros adásvételeken belüli részaránya közel felére csökkent, jóllehet ez még minimálisan mindig magasabb érték, mint amit a lakásállomány volumene indokol. Hét évvel ezelőtt az országos ingatlaneladások közel 40 százalékát Budapesten...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés