Előfizetői tartalom

Kétszámjegyű növekedés a földek árában - Térképen az ország legolcsóbb és legdrágább területei

Portfolio
Az előző két évit meghaladó ütemben folytatódott 2021-ben a termőföldárak emelkedése: mező- és erdőgazdasági területek ára átlagosan 10%-kal haladta meg az egy évvel korábbit. A legjelentősebb művelési ág, a szántó átlagára 1,9 millió forint volt hektáronként. A legtöbb termőföldet Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében forgalmazták - áll a KSH legújabb termőföldárakról szóló összefoglalójában.

Kiadta legfrissebb elemzését a KSH a termőföldek 2021-es adásvételeire vonatkozóan, az adatok a NAV nem teljes körű adatbázisából származnak. Az értékesítések volumenét, illetve számát tekintve a legfontosabb megállapítások: 2021-ben 14%-kal nagyobb termőföldterületet értékesítettek, mint az előző évben. A mező- és erdőgazdasági hasznosítású területek 1,1%-a...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés