vitézy Dávid csepel park konferencia
Ingatlan

Rafináltan megfogalmazott posztban köszönt el Vitézy a TIM-ben betöltött pozíciójától!

Portfolio
A Technológiai és Ipari Minisztérium közlekedési államtitkára november 14-én jelentette be lemondását a közösségi oldalán. Frissítés: A bejelentés ugyan elsőre egy egyértelmű lemondásnak tűnik, ám az ügyesen megfogalmazott bejegyzésből akár az is kiolvasható, hogy az államtitkár csak a jelenlegi pozíciójáról mond le, attól vesz búcsút, ami a TIM megszűnésével szinte egyértelmű, és nyitva hagyja a lehetőségét annak, hogy a közlekedési terület új vezetője esetleg őt kérje fel a munka további folytatására.

Vitézy Dávid így fogalmazott november 14-én a közösségi média oldalán: "Ahogy ma a kormányinfón elhangzott, az új energetikai tárca létrejötte révén, Palkovics László miniszter lemondásával a Technológiai és Ipari Minisztérium megszűnik, ezáltal az eddigi közlekedési államtitkári feladataim is véget érnek. A közlekedési szakterület felügyelete az új kormányzati feladatmegosztás szerint Lázár János minisztériumához kerül át."

Előzmények

Korábban már írtunk róla, hogy a megszűnt Budapesti Fejlesztési Központ és a Technológiai és Ipari Minisztérium alatt megalakult a Vitézy Dávid által vezetett Nemzeti Közlekedési Központ Nonprofit Zrt. Alig pár hónappal ezt követően adtunk hírt róla, hogy az NKK-t mint önálló intézményt megszüntetik, feladatkörét a Lázár János vezette az Építési és Beruházási Minisztérium veszi át. Vitézy továbbra is maradt a Palkovics László vezette Technológiai és Ipari Minisztérium államtitkára, de minisztérium megszűntetésével és a feladatkörök teljes átalakításával ő is távozott.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter legfrissebb bejelentése alapján a Palkovics László távozik a kormánytól, a Technológiai és Ipari Minisztérium a korábbi formájában megszűnik, átalakul, az új energetikai miniszter Lantos Csaba lesz. A TIM-ből az ipari területek Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszterhez, a közlekedési területek Lázár János építési és beruházási miniszterhez, a felnőttképzés és az innovációval összefüggő területek pedig Csák János kulturális és innovációs miniszterhez kerülnek.

A fentiek értelmében Vitézy TIM-es állása megszűnik, a jövőben jogilag a Lázár János vezette az Építési és Beruházási Minisztérium alatt folytathatná munkáját, de végleges tervekről sem Vitézy, sem Lázár nem nyilatkozott.

Fürjes is a távozást erősíti meg?

Mindeközben Vitézy korábbi főnöke, Fürjes Balázs is a közösségi médiában nyugtatja követőit Vitézy jövőjével kapcsolatban. Mint írta: "Vitézy Dávid 1990 óta az elmúlt 32 év legígéretesebb, egyik (vagy szűkítés nélkül a) legfelkészültebb közlekedési államtitkára volt. Dolgoztunk együtt Budapest és az összesen 4 millió ember által lakott Közép-Magyarország közlekedésfejlesztésén, tapasztalatból beszélek. Fiatal ember, lesz még alkalma közvetlenül segíteni, és meghatározni Magyarország közösségi közlekedésének fejlesztését, a működés korszerűsítését. Igény lenne rá, most az utódokon a sor, hogy elvégezzék a munkát. Dávidot ismerve, ő biztosan marad a közlekedés szolgálatában. Vitézy Dávid munkája hozzáadott érték volt és lesz a magyar közlekedési rendszerek minőségéhez, mindig nagy szakértelemmel és elszánással dolgozik. Én köszönöm a közös munkát, idővel folytatjuk, a barátság meg addig is marad"

Címlapkép: Portfolio

bull vs bear
Benzinkút
Microsoft logó felhőszoftver
nyugdij-2022-nyugdijemeles-nyugdijpremium-nyugdij-utalas-2022-mikor-jon-a-nyugdij-nyugdijasok-nyugdij-inflacio-nyugdij-rezsiemeles-nyugidjrendszer-nyugdijkorhatar
2022. november 30.
Agrárszektor Konferencia 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Könyvelő munkatárs

Könyvelő munkatárs
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
lánchíd budapest getty stock