Előfizetői tartalom

Korszerűtlen lakások tömegeit próbálják értékesíteni az eladók

Portfolio
Az októberi értékesítési adatok alapján tovább lassul a lakáspiac, az érdeklődők számára felértékelődött az energetikai paraméterek fontossága, miközben egyre több a korszerűsítésre szoruló ingatlan a kínálatban. A 2021-ben beadott energetikai tanúsítványok alapján a legmagasabb arányú a CC, vagyis a „korszerű” ingatlanok kategóriája volt, de az ingatlanok több mint 40%-a még az „átlagos” szintet sem érte el. A Duna House szakértői szerint ritka az eladhatatlan ingatlan, a hirdetési folyamat elején elkészíttetett energetikai tanúsítvány és a jó árazás lehet a siker kulcsa a jövőben.

A bizonytalan gazdasági környezet, az energiaválság és a rezsicsökkentés eltörlése formálja az ingatlanpiacot, az érdeklődők számára minden eddiginél fontosabbá váltak az ingatlanok energetikai paraméterei. A csökkenő kereslet középpontjába az alacsonyabb fenntartási költségekkel rendelkező házak és lakások kerültek, miközben a kínálati oldalon egyre gyarapodik...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái