Előfizetői tartalom

Befagytak a lakbérek - Ennyiért lehet ma lakást bérelni Budapesten és a megyeszékhelyeken

Portfolio
Országosan stagnáltak, Budapesten minimális mértékben emelkedtek a lakbérek októberben: átlagosan 0,1, a fővárosban 0,5%-kal nőttek egy hónap alatt, ami éves összevetésben 22, illetve 23%-os növekedést eredményezett. A fővároson belül egy év alatt továbbra is a pesti belső kerületekben történt a legnagyobb mértékű (27%-os) drágulás. Az országos lakbérindex 19, a budapesti 15%-kal haladta meg a járvány előtti, 2020. januári csúcsot, reálértéken azonban 9,6, illetve 12%-kal elmaradt attól - derül ki a KSH-ingatlan.com legfrissebb lakbérindexéből.

Az előző hónapok gyors ütemű lakbéremelkedése 2022 augusztusában jelentősen lelassult, majd szeptemberben megállt. Októberben sem változtak érdemben a kínálati díjak: országosan 0,1, Budapesten 0,5%-kal nőttek egy hónap alatt. Az előző év azonos időszakinál országosan 22, Budapesten 23%-kal, a 2015. évi bázisidőszakinál pedig 73, illetve 65%-kal voltak magasabbak az októberi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés