Előfizetői tartalom

Nehezebb lett a lakáseladás, de ezeket a lakásokat még most is zsákolják a vevők

Portfolio
Az idei év második felétől kezdve egyre inkább lassulás érezhető a lakáspiacon, de az értékesítési idő alapján azért továbbra is vannak slágerek. A kisebb alapterületű lakások - akár panel, akár tégla építésű - Budapesten és a megyei jogú városokban gyorsan, 1-2 hónapon belül elkelnek - derül ki az ingatlan.com legfrissebb elemzéséből, amely azt vizsgálta, hogy a negyedik negyedévből eltelt másfél hónapban, azaz októbertől november közepéig mennyi idő alatt találtak gazdára a különböző településeken - Budapesten, megyei jogú városokban, községekben - lévő lakóingatlanok.

A lakáspiacon is érzékelhető a bizonytalanság, amely részben a lassuló gazdasági növekedéssel, a magas inflációval és a háztartások kiadásainak növekedésével magyarázható. Így a vásárlóerő is mérséklődött, ami visszafogja a lakáspiaci dinamikát. Ugyanakkor ahhoz, hogy ne legyen komolyabb megtorpanás, szükség van arra, hogy az eladók is alkalmazkodjanak a helyzethez...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái