laptop-kem-kemkedes-hirszerzes
Ingatlan

Ezen a felületen te is elmondhatod, hogyan fejlődjön a településed

Portfolio
Tájékoztató anyagokat, oktatóvideókat és felhasználói kézikönyveket készített a Lechner Tudásközpont, hogy ezekkel segítse az Elektronikus Térségi Tervezést Támogató Rendszer, az E-TÉR használatát. Az alábbiakban összefoglaltuk, hogy milyen információt, hol lehet keresni rajta.

Az Elektronikus Térségi Tervezést Támogató Rendszer (E-TÉR) célja a területrendezési, területfejlesztési, településrendezési, településfejlesztési tervek és településképi dokumentumok teljes életciklusának – a tervező kiválasztásától a tervezésen, egyeztetésen át, az elfogadott tervek tervtárazásáig – lehető legnagyobb mértékű webes támogatása. A rendszer jelenleg elérhető verziójának „Tájékoztatás” menüpontjában a már elkészült Országos Területrendezési Terv, Balaton Kiemelt Üdülőkörzet, Budapesti Agglomeráció és a Megyei területrendezési tervek találhatók meg, az „Egyeztetés” és „Tervezés” menüpontok pedig a folyamatban lévő megyei területrendezési tervek elkészítését szolgálják.

A települések 2022. július 1. óta a településtervek tartalmáról, elkészítésének és elfogadásának rendjéről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló kormányrendelet hatálya alá tartozó terveiket az E-TÉR rendszerben egyeztetik.

Új lakás keresőTOVÁBB AZ ADATBÁZISRA
Balance Garden
24.52–92.17 m241.15–119.94 M Ft
BudaPart
29–124 m20–0 M Ft
Elite Park 2-3
28.74–109.44 m242.74–149.89 M Ft
Metrodom River
28–120 m260–270 M Ft
Metrodom Zugló Lakópark
29–90 m250–150 M Ft
VABA Apartments
29–74 m238.85–94.2 M Ft

Az E-TÉR használatát a Lechner Tudásközpont többféle módon és eszközzel is támogatja. A rendszerrel kapcsolatos aktuális hírek és hasznos információk az e-epites.hu önkormányzati aloldalán találhatók meg. Az E-TÉR használatát a megyei terv egyeztetéshez és települési tervekhez szintén az e-epites.hu portálon elérhető útmutatók segítik.  Ugyanezen az oldalon oktatóvideók érhetők el a szerepkörökről, a tervezési folyamatról, az adatszolgáltatásról, az egyeztetés indításáról, a tervezőknek szánt dokumentumokról, a TEIR adatok eléréséről, a tervdokumentumok feltöltéséről, a háttérinformációk menüpontról, az interaktív és a WMS térképekről.

Magánszemélyek által elérhető funkciók

Regisztrációt és ügyfélkapus bejelentkezést követően az egyeztetésben magánszemélyek is részt tudnak venni, amire két lehetőség is rendelkezésre áll:

  • Terv- és Dokumentumkereső menüpontban a már elkészült megyei és települési tervek publikus dokumentumai lelhetők fel.
  • Az Interaktív térkép menüpontban az országos és kiemelt térségi, valamint a megyei területrendezési tervek térképen tekinthetők meg, a PDF térképek menüpontban PDF formátumban letölthetők, a WMS térképek menüpontokban pedig WMS linkként érhetők el.
  • Azok a megyei és települési tervezések, amelyeket az E-TÉR-ben indítottak a Folyamatban lévő tervezések menüben megtalálhatók.

Címlapkép forrása: Getty Images

Csanyi Sandor Prima Primissima 2022
kina-karanten-koronavirus-covid-19
forint euró
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Díjmentes online előadás
December eleji részvénymustra, aktualitások, grafikonok, értékeltségek.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Könyvelő munkatárs

Könyvelő munkatárs
2022. november 30.
Agrárszektor Konferencia 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
BAYER-CONSTRUCT_BalázsAttila_78B7425