Előfizetői tartalom

Elmondták a szakértők, mikor érheti el mélypontját a hazai lakáspiac

Portfolio
A hazai lakáspiaci folyamatokról a Magyar Nemzeti Bank is rendszeresen készít elemzéseket. A legutóbbi Lakáspiaci Jelentésben az ingatlanfejlesztés, -közvetítés és -finanszírozás területein tevékenykedő piaci szereplőket kérdezte az aktuális trendekről, kiemelve a lakáspolitika helyzetét, a lakások iránti kereslet csökkenését, a lakásfejlesztéseket, valamint a finanszírozás alakulását. A megkérdezett szakértők azt is elárulták, mikor érheti el a mélypontot a lakáspiaci kereslet.

Az MNB által megkérdezett szakértők egyetértettek abban, hogy a lakhatásnak kiemelt szerepe van a társadalomban, meghatározó tényező a családpolitika, a népességpolitika, a várospolitika és a klímapolitika szempontjából is, ezért az elmúlt évek lakáspolitikai intézkedéseit tovább kell vinni, ugyanakkor a felülvizsgálatukra is szükség lehet. A hazai lakásállomány megújulási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés