Előfizetői tartalom

Brutális visszaesés vagy további szárnyalás? - Nézzük, mi várható a lakáspiacon

Portfolio
Az elmúlt két évben kétségkívül hullámvasútra került a lakáspiac. De míg a Covid megjelenése a forgalom és árak rövid ideig tartó korrekcióját hozta csupán, most valóban nagy esélye van annak, hogy elmondhassuk, elértük a kilencedik éve tartó emelkedő ciklus fordulóját - derül ki az OTP Jelzálogbank legújabb Lakóingatlan Értéktérképéből. A tavalyi 20%-os forgalomnövekedés és idei első félévi minimális visszaesés után a nyári hónapok óta követhető nagyobb arányú tranzakciószám-csökkenés egyértelmű jelzés erre.

Az idei év egészében 15–20%-os forgalmi visszaesésre számíthatunk. A kereslet változását az árak alakulása kis időbeli késéssel követi. Az első félévi rekord árnövekedés után az év második fele látványos lassulást hozott, ám 2022-ben éves szinten, összességében még reálár drágulást várhatunk. Az OTP jelzálogbank döntően első féléves adatokat feldolgozó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés