Előfizetői tartalom

Erre vártunk? 2023-ban visszatérhet az észszerű árazás az ingatlanpiacon

Portfolio
A volatilis gazdasági környezetben az ingatlanpiac érdeklődése afelé fordul, hogy mennyire lesz zökkenőmentes a cashflow a következő 12 hónapban. A szigorítási ciklus lassulásával és a kamatlábak stabilizálódásával azonban a Fidelity szerint lehetőségek is megnyílnak majd azon befektetők előtt, akik készen állnak arra, hogy megragadják őket. Ráadásul a racionálisabb árazás időszaka is eljöhet, ami előkészíti a terepet az ágazatok, helyszínek és ingatlantípusok függvényében eltérően alakuló hozamok számára.

A következő év valószínűleg kihívást jelent majd az ingatlanpiac számára, ugyanakkor lehetőséget teremt a magasabb hozamok elérésére és a hosszú távú értékteremtésre is. A magasabb hitelkamatlábak árnyékában a fellendülés jelei 2023 első felében csalókának tűnhetnek. A magánpiacok nem olyan likvidek, mint az államiak, és mivel az árképzési trendjeik hajlamosak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés