Előfizetői tartalom

Megjelent a "zöld prémium" a bérleti díjakban: a hazai irodapiacon ráadásul ez kétszámjegyű lehet

Portfolio
Az ESG-nek, azaz a környezeti, társadalmi és vállalatirányítási szabványoknak megfelelő irodaházak az átlagnál magasabb bérleti díjakat érnek el, függetlenül attól, melyik évben épültek – derült ki a CBRE 18 európai piacra kiterjedő elemzéséből. Ez a megállapítás tovább erősíti az európai „Green Deal” azon kezdeményezését, miszerint a meglévő épületek átalakításával hozzájárulhatnak az ingatlantulajdonosok, hogy Európa 2050-re klímasemlegessé váljon.

A fenntartható épületek bérleti díját a negatív környezeti hatások csökkenése, az alacsonyabb üzemeltetési és karbantartási költségek, a vállalat jobb megítélése, valamint a fenntarthatósági célok iránt egyre növekvő érdeklődés határozza meg. Emellett hatással van rá a bérlők kényelmének, jóllétének és termelékenységének növekedése is. A tendenciát tovább...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés