Előfizetői tartalom

2023 az albérletek éve lehet

Az általános európai tendencia, miszerint egyre nehezebb lakást vásárolni, különösen a pályakezdőknek, itthon is érezhető. Az elmúlt hónapokban folyamatos lassulást láttunk az ingatlanpiacon, egyre kevesebben vásárolnak és a fejlesztők is kivárnak, nem kezdenek új projektekbe. Az infláció hatására azonban jelentősen növekedhetnek a bérek, az MNB például kétszámjegyű bérnövekedést prognosztizált 2022-re és 2023-ra is. Mi várható a bérleti piacon amennyiben nem növekedik rövid távon látványosan a munkanélküliség? Mi lesz a bérleti díjakkal? Növekedni fog a lakosság körében az ingatlanbérlés népszerűsége? Ezeket a kérdéseket most az ingatlanpiac szakértőinek tettük fel.

Mit jelenthet az ingatlanpiac számára a munkanélküliség növekedése? A Duna House elemzői szerint a munkanélküliség növekedéséből nem lehet általános következtetéseket levonni. A munkanélküliségi ráta inkább vidéken tükrözi a valós helyzetet, a tapasztatalatok szerint a fővárosban nagyobb eséllyel fordul elő, hogy hivatalos munkaviszony helyett, a bérlők egyéb, nem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés