Előfizetői tartalom

Bajban a globális ingatlanpiac? - Mélyrepülésben a nyugati lakásárak

Kovács-Szerján Kristóf
Rendszeres olvasóink számára minden bizonnyal nem mondunk nagy újdonságot azzal, hogy az elmúlt hónapokban jelentős lassulást figyelhettünk meg az ingatlanpiacokon. Magyarországon egyelőre nem tapasztalhattunk számottevő áresést, a tranzakciók száma azonban drasztikusan csökkent, és az alku lehetősége is egyre nagyobb szerepet kap. A hazai tendenciákhoz hasonlóan nemzetközi viszonylatban is jelentős változások történtek 2022-ben. Korábban beszámoltunk róla, hogy Svédországban és Kanadában is csökkenni kezdtek az ingatlanárak, a Guardian cikke alapján ehhez a listához csatlakozott most az Egyesült Királyság is, és Egyesült Államokból is baljós hírek érkeznek.

Régen látott mélyrepülés A borsos ingatlanárairól ismert Egyesült Királyságban már negyedik hónapja csökkenek az ingatlanárak, erre utoljára a 2008-as válság során volt példa. A csökkenő tendenciának köszönhetően most 262 068 angol font, azaz nagyjából 117 millió forint az átlagára egy brit otthonnak. Ez elsőre talán kevésnek tűnhet a sajtóban is gyakran emlegetett...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái