Előfizetői tartalom

Meglepő dolog történik az új lakások árával

Portfolio
Gyakran hangzik el, hogy az új lakások árazása a kivitelezési költségek emelkedése miatt szállt el ennyire. Tény, hogy mind a munkaerő-, mind az anyagok dinamikusan drágultak az elmúlt években, de vajon milyen arányban áll ez az új lakások drágulásával? Hogy pontosan mi is történt a piacon, azt a KSH kivitelezési költségeket bemutató számai és az Eltinga által rendszeresen elkészített Budapesti Lakáspiaci Riport újlakás-árainak összevetésében mutatjuk be.

A gazdaság 2014 utáni élénkülésének és az azzal párhuzamosan 2015-ben bejelentett, majd a következő években egyre bővülő családtámogatási elemeknek is köszönhetően a lakásépítések száma is bővülni kezdett. Új fejlesztések és új fejlesztők jelentek meg a budapesti piacon, akik éves szinten több ezer lakás építését indították el. A megelőző évek pangása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés