Előfizetői tartalom

Satuféket nyomott az európai ingatlanpiac

Kovács-Szerján Kristóf
Korábbi cikkünkben már részletesen elemeztük egyes nyugati országok ingatlanpiacát, most azonban új adatok jelentek meg az Eurostaton. Mindenek előtt fontos tisztázni, a címben említett fékezést, az Európai Unió lakásárai ugyanis 2022 harmadik negyedévében 7,4 százalékkal emelkedtek az előző év azonos negyedévéhez képest. Milyen satufékről beszélünk mégis? Nem a lakásárak kezdtek csökkenni, hanem a növekedés üteme, a cikkben található ábrákon jól látható, hogy egyre lassabban nőnek a lakásárak szinte az egész EU-ban.

Több alkalommal adtunk már hírt egyes európai országok lakáspiacáról, a friss adatok alapján azonban kijelenthetjük, hogy lakáspiaci lassulás nem egyedi eset, szinte az egész Európai Unióra jellemző. Fontos kiemelni, hogy a jelenlegi adatok alapján egy-két állam kivételével nem várható drasztikus lakásárcsökkenés a közeljövőben, de ha a jelenlegi tendencia nem változik...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái