Előfizetői tartalom

Ezzel a megoldással az üzemeltetési költség 20-30 százaléka megtakarítható

Portfolio
Az ingatlanfejlesztés egyik fontos elemeként évek óta figyelemmel kísérjük az épület információs modellezés (Building Information Modeling – BIM) fejlődését, amely során digitálisan rendszerezik és szimulálják a tervezési és építési folyamatokat. A technológiát egy jó ideje a gyakorlatban is teszteli a magyar piac, melynek előnyeit, a hazai tapasztalatokat és a módszer szélesebb körű elterjedésének feltételeit most a Futureal-csoport kérésére a Dyer építészeti stúdió, a Paulinyi & Partners és a Puhl és Dajka Építész Iroda szakértői foglalták össze.

Egyre szélesebb körben alkalmazzák a BIM módszert a hazai építészirodák. A megkérdezett szakemberek egyetértenek abban, hogy a BIM számos olyan tervezési hibát kiküszöböl, amelyek korábban csak a kivitelezésénél derültek volna ki. A hagyományos feldolgozással készült projekteknél előfordult, hogy ugyanazon épületelemre teljesen más méretek voltak megadva az alaprajzon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés