Előfizetői tartalom

Az önkormányzati projektek nagy részét is ellenőrzése alá vonná az állam

Portfolio
Ahogy korábban mi is megírtuk, a Lázár János által tavaly bejelentett új beruházási törvény célja, hogy véget vessen az egyszereplős közbeszerzéseknek és gátat szabjon az építőanyag-drágulások áthárításának. Az akkori tervezet múlt héten került fel a tárca honlapjára - írja a Népszava. Az új törvény hatálya valamennyi nemzeti közbeszerzési értékhatárt elérő állami építési beruházásra kiterjedne, ami nemcsak az uniós építési és szolgáltatási koncessziós értékhatár felett lenne érvényes, de már az 50-100 millió forintos nemzeti közbeszerzési értékhatárú projekteket is érintené.

Felkerült az Építési és Közlekedési Minisztérium honlapjára az a törvényjavaslat, amely teljesen átalakítaná az önkormányzatok szerepét a nagyobb projektek megvalósításában. A jogszabály az állami építési beruházások teljes folyamatát érinti, ami az előkészítésre, a tervezésre, a kivitelezésre, az üzemeltetésre és a fenntartásra is kiterjed. Az új törvény...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés