Előfizetői tartalom

Van, ahol megszokott a 900 ezer forintos albérlet - Íme az 5 legdrágább európai város

Portfolio
Korábban írtunk róla, hogy az elszálló kamatok és lakásárak új lendületet adhatnak a bérleti díjaknak. Feltételezésünket a Housing Anywhere legújabb kimutatása nemzetközi szinten is igazolta. Az ingatlanhirdetési felület adatai alapján átlagosan 14,3 százalékkal drágultak az albérletek az EU-ban. Most a 10 legdrágább Uniós várost szedtük össze.

A Housing Anywhere többek között azt vizsgálta, hogy mennyi egy egyszobás városi lakás átlagosan bérleti díja, a megdöbbentő számokat tartalmazó lista a következő:

1. Amszterdam - 2300 euró

A főváros bérleti díjai dinamikusan növekedtek az elmúlt években, 2022-ben azonban pont a jelenlegi, több, mint 900 ezer forintos átlagáron stabilizálódtak. Így átlagosan 34,6 eurót, azaz 13 612 forintot kell fizetnünk négyzetméterenként, ebben a tekintetben is a legdrágább városok között van Amszterdam.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés