Előfizetői tartalom

Alapjaiban fogja megváltoztatni az építőipart az új beruházási és építési kerettörvény

Portfolio
Tavaly októberben jelentette be Lázár János az új beruházási és építési kerettörvény létrehozását, melynek során 26 szakmai szervezet közel 900 ajánlása alapján készült el a kerettörvényre vonatkozó javaslat. Idén januárra a törvény tervezete nyilvánossá vált, így részletesen megnéztük, hogy mit is jelent ez a hazai építőipar számára. Előzetesen elmondható, hogy a – várhatóan februárban parlament felé kerülő - tervezet lényegében újragondolja az állami építési beruházások teljes életciklusát.

Nagy változások zajlanak a nemzetközi gazdaságban, melynek hatására az infláció, az energiaválság, a romló makrogazdasági kilátások a hazai építőipari beruházásoknál is erősen éreztetik hatásukat. Részben a nemzetközi események, részben az építőipari hatékonyság és átláthatóság növelése iránti igény hívta életre egy önálló szakminisztérium és egy új...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés