digitális város jövő
Ingatlan

Fókuszban az ingatlanok - Teljes átalakulás előtt a piac!?

Portfolio
Évek óta nem volt annyi bizonytalanság és nyitott kérdés az ingatlanpiacon, mint manapság. A korábban nem látott, mára mégis a mindennapjaink részét képző kihívások listáját hosszan sorolhatnánk, a fő kérdés viszont sokkal inkább az, hogy a piac szereplői hogyan tudnak alkalmazkodni és profitálni mindebből. A február 21-i Property Warm Up 2023 konferencia szakmai programja erre kíván választ adni, bemutatva a jelenlegi folyamatok mellett a piac jövőbeli irányait is.

Szakma - találkozás - élmény

Év eleji konferenciánkon - az elmaradhatatlan találkozás, információcsere és üzleti/baráti kapcsolatépítés mellett - a hazai ingatlanpiac szereplői számára igyekszünk bemutatni a tágabb, az ingatlanok világát közvetlenül vagy közvetetten, de nagyon is befolyásoló témákat. Ilyen kiemelt területek a makrogazdasági és finanszírozási helyzet, a jövőkutatás, a társadalmi változások, a jövő generációiban rejlő kihívások, a globális pénzügyi és energiapiaci várakozások, vagy a világgazdaság és társadalom jövőjét, vagyis a mi jövőnket, a partnereink, bérlőink, munkavállalóink jövőjét befolyásoló legfontosabb kérdések.

Indítsd velünk az évet február 21-én, a Property Warm Up 2023 konferencián. Részletekért kattints!

Kamatok, infláció, hozamok, bérleti és üzemeltetési díjak, üresedés, home office, energiaellátás. Napi szinten határozzák meg az életünket az ezekkel kapcsolatos folyamatok. Hogy pontosan mire kell ma odafigyelni az ingatlanpiacon, azt Ditróy Gergely, a Portfolio ingatlandivízió-vezetője és Ágházi Gyula, a Gránit Pólus vezérigazgatója fogják felvezteni, majd az adott területek szakértői részletesen is kifejtik várakozásaikat a befektetés és finanszírozás, a makrogazdaság, az energiapiac, a munkaerőpiaci és társadalmi változások, valamint a mesterséges intelligencia és a jövőt befolyásoló témákról beszélgetésekben és előadásokban.

Finanszírozás és befektetés – Mikor jöhet a fordulat?

Emelkedő infláció, magas hitelkamatok, óvatosabb befektetők. Vajon meddig tarthatnak a mostani irányok? Milyen időtávon és milyen irányú változásokra kell számítanunk? Többek között ezekről a kérdésekről fognak beszélni a finanszírozási piac szakértői, melynek résztvevői között ott lesz:

  • Banai Ádám PhD, a Magyar Nemzeti Bank jegybanki eszköztárért és devizatartalék-kezelésért felelős ügyvezető igazgatója,
  • Deák Tamás, Erste Bank ingatlanfinanszírozási vezetője,
  • Furulyás Ferenc MRICS, a JLL Budapest ügyvezető igazgatója,
  • Németh Miklós, az OTP Bank Speciális Finanszírozási Igazgatóság ügyvezető igazgatója,
  • Dr. Schweizer Edina, Partner - Head of CEE Banking and Finance, Noerr

Mit hoz a jövő?

Fizikai és digitális terek

Milyenek lesznek a jövő városai? Milyenek lesznek benne az emberek? Milyen kihívások, élethelyzetek fogják befolyásolni a jövőt és hogyan hat ez az építészetünkre, várostervezésünkre? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keressük a választ Dr. Rab Árpád, trendkutató, az NKE EJKK ITKI tudományos főmunkatársának, az NMHH elnöki tanácsadójának előadásában.

Generációs különbségek

Talán még sosem volt akkora a szakadék a történelemben a döntéshozó generáció és a fiatal felnőttek között, mint ma. A jövő generációiról az ingatlanpiac vonatkozásában Steigervald Krisztián, a SteiGen Consultancy Kft. generációs tanácsadója fog beszélni.

Munkavállalók pszichológiája

Nemcsak a generációs különbségek, de számos globális kérdés - a post-Covid, a home office, a háború és az infláció - is befolyásolja a munkavállalók viselkedését. Hogy ennek kapcsán mire kell különösen figyelni, arról Dúll Andrea DSc PhD habil, intézetigazgató egyetemi tanár, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Karának általános dékánhelyettese tart előadást.

Mesterséges intelligencia

Néhány éve még utópiának tűnt, mára viszont az életünk egyre nagyobb részében van jelen a mesterséges intelligencia. Tényleg átveszi idővel az uralmat felettünk, vagy csak rossz vicc az egész? Többek között ezt a kérdést vitatja meg Gyertyánfy Miklós MRICS, a Gránit Pólus működési vezérigazgató-helyettese, Dr. Tilesch György, PHI INSTiTUTE for Augmented Intelligence elnökének társaságában.

Makrogazdasági kockázatok

A jövő tágabban értelmezett kérdésein túl a konferenciát a konkrét makrogazdasági kockázatokkal zárjuk. Hogy hogyan lehet a hirtelen megjelent kockázatot és ismeretlen tényezőket beárazni, mit várnak a makrogazdasági szakértők a jövő ingatlanpiacától, arról Madár István, a Portfolio vezető elemzőjének moderálásában az alábbi szakértők fognak beszélgetni:

Látogass el az évindító ingatlanpiaci találkozóra! Találkozz partnereiddel, ismerd meg a piac legfontosabb kihívásait és koccints barátaiddal, ismerőseiddel!

Címlapkép forrása: Getty Images

balaton utazás nyaralás kijárási korlátozás
amerikai haderő hadsereg tengerészgyalogság katona
sielő emberke
terhes várandós nő gyerek shutter
Lengyel leopard - abrams - CHallenger gyűjtemény
2023. március 21.
Agrárium 2023
2023. március 8.
Biztosítás 2023
2023. március 30.
Építőipar 2023
2023. április 25.
Sustainable Tech 2023
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Online előadás
Hogyan lehet a technikai képet egy értékalapú befektető szemléletével ötvözni?
Díjmentes online előadás
Hogyan csináld a gyakorlatban?
Ez is érdekelhet
balaton utazás nyaralás kijárási korlátozás