Előfizetői tartalom

Két év drágulás után csökkenni kezdtek a lakbérek

Portfolio
Közel két év után először mérséklődtek a lakbérek 2022 decemberében: országosan 0,7, Budapesten 0,9 százalékkal lettek alacsonyabbak egy hónap alatt. A fővároson belül a pesti belső kerületekben volt a legnagyobb mértékű csökkenés. A nominális lakbérek továbbra is jóval magasabbak az előző év azonos időszakinál, reálértéken számítva viszont augusztus óta csökkenő tendenciát mutatnak, ami a járvány előtti, 2020. januári csúcshoz képest országosan 13, Budapesten 15 százalékos csökkenést eredményezett - derül ki a KSH–ingatlan.com legfrissebb lakbérindexéből.

A 2021-ben kezdődő gyors ütemű lakbéremelkedés 2022 augusztus–novemberében jelentősen lassult, illetve megállt, decemberben pedig csökkenésbe fordult át. Az előző hónaphoz képest országosan 0,7, Budapesten 0,9 százalékkal mérséklődtek a kínálati bérleti díjak, ezzel lényegében az októberi szintnek feleltek meg. Az előző év azonos időszakinál országosan 20, Budapesten...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés