Előfizetői tartalom

60 milliárd dollárból építene új fővárost a világ egyik legszegényebb országa

Portfolio
Zimbabwe egy új, 60 milliárd dolláros "kiberváros" építésével próbálja újjáéleszteni küszködő gazdaságát, derült ki a Bloomberg cikkéből. A Hararétól 17 kilóméterre északkeletre fekvő Mount Hampdenben tervezett fejlesztés a tervek szerint a parlament, a központi bank, a legfelsőbb bíróság, az ásványkincsárverési központok, a tőzsde, az elnöki palota és luxusvillák kapnak helyet.

Az utópisztikus elképzelések alapján az új város, Zim Cybercity csendes sétányokkal, magasházakkal és ragyogó bevásárlóközponttokkal lesz tele, amelyeken a jól szituált lakosok sokszínű társasága osztozik majd. A városban egy naperőmű is helyet kapna, ami fontos vonzerő lehet egy olyan országban, ahol jelenleg napi 19 órás áramkimaradások vannak. A kritikusok szerint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés