Előfizetői tartalom

MNB: jelentősen lassult a lakásárak növekedése - Íme a legfrissebb számok

Portfolio
A lakásárak alakulását országos átlagban bemutató aggregált MNB lakásárindex 2022 harmadik negyedévében 3,3 százalékkal emelkedett, ami lassulást jelent az előző negyedévi 8,2 százalékhoz képest, reálértelemben ugyanakkor már 3,1 százalékkal mérséklődtek a lakásárak. Az éves nominális növekedési ütem az előző negyedévben megfigyelt 26,9 százalékról 23,2 százalékra csökkent. Reál értelemben a lakásárak éves növekedési üteme országos átlagban az előző negyedéves 14,7 százalékról jelentős mértékben, 5,8 százalékra lassult. Ez megerősíti a KSH által legutóbb közölt trendet, amiben még az MNB mostani számainál is nagyobb lassulást mértek.

Országos átlagban 3,3 százalékkal nőttek a lakásárak a harmadik negyedévben, reálértelemben pedig már 3,1 százalékos csökkenés volt megfigyelhető. Éves összevetésben a nominálislakásár-dinamika 23,2 százalékot, míg a reál áremelkedés mértéke 5,8 százalék volt. Az MNB lakásárindex legfrissebb értékei szerint mind Budapesten, mind vidéken érdemben lassult a lakásár-dinamika:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés