Előfizetői tartalom

Van, ahol a bérleti díjak brutális drágulását eredményezte az építőipar lassulása

Portfolio
A CoreLogic ingatlanelemző cég friss jelentéséből kiderült, hogy a tavalyi év során az ausztrál ingatlanbérlők tapasztalhatták a világ legnagyobb áremelkedését, az országos medián lakásbérleti díj 10,2 százalékkal, heti 555 dollárra, azaz több, mint 200 ezer forintra emelkedett. A kutatást a Guardian dolgozta fel újságcikként.

A CoreLogic ügyvezető kutatási igazgatója, Tim Lawless szerint ez példátlan változás, hiszen a bérleti piacok jellemzően fokozatos növekedést mutatnak, ellentétben a gyakran ingadozó lakásárakkal. Az egyes alpiacokon az átlagosnál jóval magasabb áremelkedést tapasztalhattak a bérlők, Sydneyben 15,5 százalékkal, Brisbaneben 15 százalékkal, Melbourneben pedig 14,2 százalékkal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés