Előfizetői tartalom

"Az utazás ma már nem számít luxusnak" - Megrohamozták Magyarországot a turisták

Portfolio
Megtartotta 2022-es évértékelőjét a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ), Magyarország turizmusa átlagon, és a várakozásokon felül teljesített, szobaárban és az átlagfoglaltságban már leelőzte vagy megközelítette a népszerű bécsi, prágai, és varsói desztinációkat. Kiderült az is, hogy mely nemzet utazói költik a legtöbbet nálunk, illetve, hogy melyek voltak a legnépszerűbb vidéki városok az utazók körében.

Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség igazgatósági elnöke a sajtótájékoztatón elmondta, hogy világszerte más teljesítményt mutatott a turisztikai iparág, összességében 2022-ben a 2019-es év 63%-át érte el, ez 917 millió turista érkezését jelenti. Európa kimagasló volt, a 2019-es szint 80%-át érte el, ennél jobban csak a Közel-Kelet teljesített 83%-kal. Nem alakult...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés