Előfizetői tartalom

Hatalmas múzeum épülhet a Városligetben

Portfolio
A 2012 óta tartó Liget projekt keretein belül a közelmúltban már átadásra került a Magyar Zene Háza, és a Néprajzi Múzeum. Vannak azonban olyan épületek, amelyek sorsa még nem dőlt, ilyen például az általunk is sokat vizsgált Biodóm, illetve az Új Nemzeti Galéria. A 24.hu most az utóbbi épülettel kapcsolatos fejleményekről számolt be.

Az Új Nemzeti Galéria jövője sokáig bizonytalan volt, december 20-án azonban elindult egy tervcsomag a hatósági engedélyezési rendszerben, amely az új épület terveit rejti. A Petőfi Csarnok helyén épülő galéria a tervek szerint egy három pinceszintes, négyemeletes épület lesz. A tervezési megbízást 2015-ben a Pritzker-díjas japán SANAA és a Bánáti + Hartvig Építész...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés