Előfizetői tartalom

Dollármilliárdokért épül víz alatti alagút Sydneyben

Portfolio
A világ egyik legnépszerűbb úti célja, Sydney olyan ikonikus látnivalóknak ad otthont, mint a Bondi Beach, az Operaház és a Harbour Bridge, amelyek a világ minden tájáról vonzzák a turistákat. Azonban a közlekedés rémálommá válhat azok számára, akik a városban élnek, vagy akik gyakran fordulnak meg a központi üzleti negyedben. A torlódások enyhítésére jelenleg egy vadonatúj autópálya épül a kikötő alatt, de B1M cikkéből kiderült, hogy a projekt váratlan fordulatot vett.

A több milliárd dolláros Western Harbour Tunnel projekt célja a forgalmi torlódások enyhítése és a mobilitás növelése a lakosok és a turisták számára egyaránt. A 2022 közepén elkezdett projektet eredetileg merülő csőalagútnak tervezték, hasonlóan ahhoz a megoldáshoz, amelyet az eredeti Harbour Tunnel építésénél alkalmaztak a 90-es évek elején. Ez a módszer egy nagy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés