Előfizetői tartalom

Most erre a két dologra vár az egész ingatlanpiac

Portfolio
Az országkockázati besorolás januári romlása nem, de a központi kamatláb és az infláció várható csökkenése fordulatot hozhat a befektetési hajlandóságban a kereskedelmi ingatlanpiacon. Több olyan szektor is van, amelyben a tulajdonos inkább igyekszik kibírni a nehéz hónapokat, semmint, hogy eladja vagyonelemét - foglalta össze legújabb szakmai kutatásának eredményeit a Newmark VLK Hungary ingatlan tanácsadó cég.

Az euróban finanszírozott ingatlanprojektek esetében sokkal jobban fáj, hogy 0,5 százalékról 3 százalékra nőtt az EURIBOR, mint az, hogy a nagy hitelminősítők borúsnak ítélik meg a magyar gazdaság rövid távú kilátásait. A refinanszírozást hátrányosan érinti ez, de összességében nem is a pénzügyi feltételek szigorodása, hanem a kereslet csökkenése aggaszthatja jobban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés