Előfizetői tartalom

Fizetőképességének határához ért a lakosság és ez az építkezéseken is meglátszik

Portfolio
Bár a tavalyi év is sikeres volt az építőipar szempontjából, az ágazat jövedelmezősége romlott - mondta el Koji László, az ÉVOSZ elnöke a VG-nek adott interjújában. Noha az iparág mintegy 375 ezer embert tudott foglalkoztatni, folyamatosan csökkent a rendelésállomány, így a tavalyi év teljesítménye 4-5 százalékkal alacsonyabb lehetett a 2021-es szintnél.

A tavaly decemberi adat még nincs meg, de az ÉVOSZ becslése szerint folyó áron 6700 milliárd forintot érhetett el az ágazat tavalyi teljesítése. Az egyik legnagyobb kihívást most az infláció jelenti, ami az építőiparban tavaly elérte a 26 százalékot és ez az ágazat jövedelmezőségét is rontotta, miután az árváltozásokat, az áremelkedéseket az építőipari vállalkozások...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés