Előfizetői tartalom

Pangás, visszaesés, megtorpanás? - Nyíltan beszéltek várakozásaikról a lakáspiac szakértői

Portfolio
A tavalyi évben már látszottak a jelei, mostanra pedig egyértelműen kijelenthető, hogy a hazai lakáspiac elérkezett a már 2020 óta várt ciklusfordulóhoz. A 9 éve tartó meredek reálár-emelkedés után van tere az árcsökkenésnek, azonban a szakértők szerint ez nem lesz általános jelenség, hanem csak egyes szegmenseket érinthet. Az OTP Ingatlanpont és OTP Pénzügyi Pont évindító sajtóeseményén arról is beszéltek, hogy a fordulat a vevők, a beruházók és az ingatlanközvetítő szakma számára is tartogat lehetőségeket.

Pangás, visszaesés, megtorpanás. Ilyen és ehhez hasonló szavakat olvashatunk egyre gyakrabban a lakáspiac kapcsán az utóbbi időben. Noha egy évvel ezelőtt a lakásvásárlási támogatások esetleges kivezetése és a zöldhitel voltak terítéken, a trendforduló jelei már akkor is a levegőben voltak. A növekvő kamatok, az emelkedő infláció, és a reálértéken stagnáló árszintek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés