Előfizetői tartalom

Pangás, visszaesés, megtorpanás? - Nyíltan beszéltek várakozásaikról a lakáspiac szakértői

Portfolio
A tavalyi évben már látszottak a jelei, mostanra pedig egyértelműen kijelenthető, hogy a hazai lakáspiac elérkezett a már 2020 óta várt ciklusfordulóhoz. A 9 éve tartó meredek reálár-emelkedés után van tere az árcsökkenésnek, azonban a szakértők szerint ez nem lesz általános jelenség, hanem csak egyes szegmenseket érinthet. Az OTP Ingatlanpont és OTP Pénzügyi Pont évindító sajtóeseményén arról is beszéltek, hogy a fordulat a vevők, a beruházók és az ingatlanközvetítő szakma számára is tartogat lehetőségeket.

Pangás, visszaesés, megtorpanás. Ilyen és ehhez hasonló szavakat olvashatunk egyre gyakrabban a lakáspiac kapcsán az utóbbi időben. Noha egy évvel ezelőtt a lakásvásárlási támogatások esetleges kivezetése és a zöldhitel voltak terítéken, a trendforduló jelei már akkor is a levegőben voltak. A növekvő kamatok, az emelkedő infláció, és a reálértéken stagnáló árszintek...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái