Előfizetői tartalom

Az ipari drónok köröket vernek a hagyományos építőipari megoldásokra

Portfolio
Számos építőipar technológiai innovációról írtunk már, az egyik legnépszerűbb megoldásról azonban még nem beszéltünk részletesen. Az ipari drónok egyre népszerűbbek az építőiparban, mivel új és egyedi előnyöket kínálnak a hagyományos módszerekkel szemben. Jelentősen javíthatják a hatékonyságot, miközben csökkentik a költségeket és racionalizálhatják a munkafolyamatokat. Valós idejű adatrögzítésükkel és légi perspektívájukkal a drónok megváltoztatják az építőipari kivitelezés módját. Most a Big Rentz cikkének segítségével összeszedtük, azokat a területeket, amelyeken az ipari drónok már most képesek felülmúlni, vagy hatékonyan kiegészíteni a hagyományos megoldásokat.

Az építőipar jövőjéről és kihiívásairól lesz szó március 30-án az Építőipar 2023 konferencián. A részletekért kattints!

Topográfiai térképezés és földmérés

A drónok egyik elsődleges felhasználási területe az építőiparban a topográfiai térképezés és a földmérés. A hagyományos topográfiai térképek elkészítéséhez szükséges idő töredéke alatt képesek nagy területeket felmérni, és ezzel akár 20-szoros költséget is megtakaríthatnak. A drónok által készített nagy felbontású képek elemzés és projekttervezés céljából 3D modellekbe is összeilleszthetők, ami segít a pontosság biztosításában a projekt megkezdése előtt.

Távfelügyelet és előrehaladási jelentések

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés