Előfizetői tartalom

Duplájával emelkedett a lakások ára az előzetes becsléshez képest

Portfolio
Több mint duplájára emelkedett a lakásárváltozás üteme a KSH legutóbbi becsléséhez képest. A nagyarányú különbség nem véletlen, ugyanis egyrészt az előző becsléskor még rendkívül kevés adat állt rendelkezésre 2022 harmadik negyedévére vonatkozóan, másrészt az akkor becsült növekedés alig több mint 1 százalékos volt, így ahhoz képest a mostani 2,6 százalék is jelentős arányú változás.

A korábbi 1 százalék helyett 2,6 százalékra módosította a KSH a negyedéves lakásárindexének növekedési ütemét, azaz valamivel nagyobb volt az áremelkedés, mint a legelső becslés. Ez ugyanakkor nem változtat azon, hogy az árnövekedési dinamika erősen lassul, a megelőző negyedévekben ugyanis, ahogy korábbi cikkünkben bemutattuk, 8-9 százalékos értékek is előfordultak....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés