Előfizetői tartalom

Mi történik Magyarországon? - Folyamatosan csökken a megújuló energia fűtésen belüli aránya

Portfolio
Míg az Európai Unióban jó ideje töretlen a javuló trend, Magyarországon néhány éve megtorpant a hűtésre és fűtésre fordított megújuló energiaforrások felhasználási arányának növekedése. Az OTP Ingatlanpont szakértője szerint a rezsiköltségek növekedése adhat új lendületet a magyar háztartások fenntarthatóbbá válásához. Az alábbiakban térképen hasonlítottuk össze, hogy állnak az unió országai a megújuló energiával a lakóigatlanok fűtése, hűtése tekintetében.

Az Eurostat 2004 óta gyűjti, hogy a tagállamok fogyasztásában mekkora szerep jut a megújuló energiaforrásoknak. Azóta ez az arány a kezdeti érték közel kétszeresére nőtt, azaz az adatszolgáltatásban legfrissebben hozzáférhető időszakban, 2021-ben a tagországok fűtési-hűtési célú energiafelhasználásának 22,9 százaléka származott nap-, szél-, vízenergia hasznosításából...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés