Előfizetői tartalom

Éves és havi összevetésben is csökkent az építőipari termelés az euróövezetben - Ez az ország lett a legnagyobb vesztes

MTI
Az euróövezetben tavaly az utolsó hónapban az egy évvel korábbihoz képest 1,3 százalékos volt az építőipari termelés csökkenése, ez volt az első zsugorodást mutató hónap 2021 decembere óta, egyben a legnagyobb mértékű éves visszaesés 2021 augusztusa óta. Novemberben 1,6 százalékos volt az éves növekedési ütem. Az előző hónaphoz képest szezonális kiigazítással 2,5 százalékkal csökkent az építőipari termelés az euróövezetben decemberben az Eurostat első becslése szerint. Novemberben 0,1 százalékos volt a havi csökkenés.

Az Európai Unióban 2,0 százalékkal csökkent decemberben az építőipari termelés a novemberihez viszonyítva. Novemberben az EU-ban 0,1 százalékkal nőtt építőipari termelés. Az egy évvel korábbinál 0,4 százalékkal csökkent decemberben az EU építőipari termelése, novemberben 1,9 százalékos volt az éves növekedés. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés