Előfizetői tartalom

Tokióban épül a világ legmagasabb földrengésálló felhőkarcolója

Portfolio
Korábban, az év legígéretesebb építőipari projektjeit bemutató cikkünkben már írtunk a 330 méteres Main Towerről, amely elkészültekor Tokió valaha épült legmagasabb épülete lesz. A B1M cikkéből kiderült, hogy a torony magasságának köszönhetően újdonságnak számít, a földrengésálló épületek azonban már jól ismertek Tokióban, a város építési szabályzata és technológiája a 2011-es földrengés óta, amely országszerte több ezer épület pusztulását okozta, megerősödött.

A Main Tower egy új városfejlesztés, a Toranomon-Azabudai projekt részeként valósul meg, amely három földrengésálló épületből áll majd, és célja, hogy egy nagyobb természeti katasztrófa idején akár 3600 lakosnak nyújtson menedéket. A Toranomon-Azabudai projektet a környezetvédelmi célok szem előtt tartásával építik, és az áramellátás 100%-át megújuló forrásokból...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés