Előfizetői tartalom

Íme Debrecen legolcsóbb és legdrágább utcái - Ilyen árakkal találkozhatunk a legnépesebb megyeszékhelyen

Portfolio
Korábbi cikkeinkben már bemutattuk azokat a budapesti utcákat, ahol 2021-ben a legmagasabb, és azokat is, ahol a legalacsonyabb árakon cseréltek gazdát a lakások. Emellett Magyarország legdrágább, illetve legolcsóbb községeiről is készítettünk top10-es listát. Most viszont egy ennél is részletesebb, 18 részes cikksorozattal készültünk, ahol a KSH Ingatlanadattár, Magyarországi lakásárak, 2005-2021 kiadványa alapján megmutatjuk az összes megyeszékhely legolcsóbb és legdrágább utcáját. Aktuális, 8. részünkben Debrecen legdrágább utcái és Debrecen legolcsóbb utcái kerültek terítékre.

A listán adatvédelmi okok miatt csak azok az utcák szerepelnek, ahol egy év alatt legalább három adásvétel történt. Az adott négyzetméterárak a vizsgált évben eladott lakások és házak átlagát mutatják, melyek között a legkülönbözőbb típusú és állapotú ingatlanok voltak megtalálhatók. Mivel alacsony elemszámról van szó, sok esetben az ingatlan állapota jobban befolyásolja az árat, mint az elhelyezkedés.

Nemcsak a lakónépességnek, de az országos lakáseladásoknak is jelentős szeletét teszik ki a megyeszékhelyeken gazdát cserélt lakások, ami indokolttá teszi, hogy a megyeszékhelyeken külön-külön is részletesen bemutassuk a legolcsóbb és a legdrágább utcákat. Ezúttal Debrecen városát vizsgáltuk meg, ahol két különböző ábrán a tíz legolcsóbb és a tíz legdrágább utcát soroltuk fel a 2021-ben gazdát cserélt lakások átlagos négyzetméterárai alapján.

Sokan kíváncsiak arra, hogy milyen szinteken vannak a különböző városokban a lakásárak 2023 -ban. Bár az idei adatra még várni kell, sőt egyelőre a tavalyi adatsor sem teljes, a városok és az egyes városrészek közötti összehasonlítást a 2021-es számok is lehetővé teszik. Az alábbiakban névsor szerint haladva Hajdú-Bihar megye esetében azt néztük meg, milyen egy átlagos ingatlan négyzetméterára Debrecenben a legdrágább és a legolcsóbb városrészekben. A típusok szerint nem tettünk különbséget, a végső érték abból jött ki, hogy az adott utcákban milyen szinten van egy lakás, panellakás vagy ház négyzetméterára Debrecenben.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés