Előfizetői tartalom

Ekkora összegeket kaphat uniós forrásból a hazai építőipar

Portfolio
Az operatív programok és a helyreállítási terv fejlesztései kapcsán érkező 12 100 milliárd forintnyi uniós forrásból mintegy 6200 milliárd forint értékű beruházási volumen jelentkezik az építőipar számára. Ágostházy Szabolcs európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Építésgazdasági Kollégiuma közös kibővített ülésén ismertette a 2021-2027-es európai uniós fejlesztési időszak forrásfelhasználásának keretrendszerét az építésgazdaság szempontjából.

A következő években a különböző uniós alapokon és fejlesztési kezdeményezéseken keresztül hazánk számára rendelkezésre álló uniós források legnagyobb részét a kohéziós források teszik ki 20,57 milliárd euróval. Az RRF (helyreállítási) vissza nem térítendő támogatás összege 5,813 milliárd euró, míg az RRF hitelkeretben további 9,663 milliárd eurónyi forrás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés