Előfizetői tartalom

Fontosabb a fenntarthatóság, mint a bérleti díj?

Az Európai Unió energiafelhasználása 6%-kal, a CO2 kibocsátás pedig 5%-kal lenne csökkenthető az EU ma meglévő épületállományának korszerűsítésével. Az európai befektetők közel kétharmada véli úgy, hogy a következő három évben a fenntarthatóság egyre fontosabb szempont lesz az ingatlanbefektetési döntéseknél. A trendek Magyarország esetében is érvényesek, ezt támasztja alá a bérlői oldal is, erősítették meg az ICON Real Estate Management szakértői.

Az épített környezet a legnagyobb energiafogyasztó az EU-ban, ez derült ki az Európai Bizottság tanulmányából, ezen belül az épületek az energiafogyasztás 40%-áért, és a szén-dioxid-kibocsátás 36%-áért felelősek. A Nemzetközi Energiaügynökség jelentése szerint a globális ingatlanszektor teljes energiafogyasztása 2050-ig várhatóan csaknem 40%-kal nő, ami azt bizonyítja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés