Előfizetői tartalom

Több száz milliárd forintnyi lánctartozás és állandó szakemberhiány - Milyen kihívásokkal néz szembe idén az építőipar?

Portfolio
Az építőipar teljesítménye az elmúlt években növekvő szerepet töltött be a magyar nemzetgazdaságban és az európai gazdaságban egyaránt. Az Európai Unióban a GDP 10,6%-át állítja elő. A 27 tagállamban az építési piaci termelési érték a 2020. évi 1402 milliárd euróról 1602 milliárd euróra növekedett a 2021. évben, ami 14,26%-os növekedés folyó áron. A 2021. évben az ágazat az Európai Unióban 13 millió főt foglalkoztatott, melyek 95%-ban mikro-, kis- és középvállalkozásokban találhatók - derül ki az ÉVOSZ legújabb tanulmányából, ami rámutat arra is, hogy melyek most az építőipar legnagyobb kihívásai.

Miközben az uniós építőipari termelés értéke 14,26%-kal növekedett, a foglalkoztatottak száma 2,36%- kal nőtt. Az építőipar több százezer termék és az ezzel kapcsolatos szolgáltatások fontos felhasználója is. Multiplikátor hatása miatt az építőipar teljesítménye nagymértékben befolyásolja a teljes gazdaság alakulását. Az építés a gazdaság pulzusa, növekedése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés