Előfizetői tartalom

Új tisztség a hazai építészetben - Jön az országos tájépítész

Portfolio
Ahogy korábban írtuk, háromszintű főépítészi rendszerre tesz javaslatot a magyar építészetről szóló törvény, amely az országos főépítészt, az állami főépítészt és az önkormányzati (települési, térségi) főépítészt foglalja magában. Emellett azonban az épületek környezetének kialakításához kapcsolódóan egy negyedik tisztséget, az országos tájépítész tisztségét is létrehozzák - közölte Lánszki Regő, az Építési és Közlekedési Minisztérium építészeti államtitkára közösségi oldalán.

"A tájépítészet, amelyik egyszerre műveli az épített és a természeti örökségünket kiemelt fontosságú életminőségünk szempontjából. Az új építészeti törvényben kiemeljük a tájépítészet jelentőségét és megerősítjük a szerepét." - mondta el az államtitkár. "A törvényben a meghatározott rendeltetésű építmények környezetének kialakításához, valamint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés