Előfizetői tartalom

Mennyivel ér kevesebbet a lakásod, ha hajléktalanszálló, temető vagy autópálya mellett van?

Portfolio
Nagyon zavaró tud lenni, ha a lakásunk közelében tartósan olyan tevékenység zajlik, ami nem teszi lehetővé az otthoni pihenést, sőt egészségkárosító hatása is van. Ilyen lehet például egy közeli autópálya zajszennyezése, az alattunk lévő étteremből kiáramló szagok, de akár egy vizesedő szuterén is. Ezek a tényezők erős értékcsökkentő hatásként jelennek meg az ingatlan árában, de hogy pontosan mit is jelent ez, arról Csorba Dániel, ingatlanértékesítő, vlogger, egy felmérésben kérdezte meg a szakmát. Összesen több mint 100 értékesítő mondta el véleményét arról, hogy a különböző zavaró tényezők, megítélésük szerint, mekkora értékcsökkentést jelentenek a lakások árában.

Az alábbiakban a legnagyobb értékcsökkentő tényezőket állítottuk sorba, vagyis megnéztük, hogy ha ezek a tényezők jellemzők a lakásunkra, akkor mennyivel ér kevesebbet egy azonos minőségű, de máshol található lakáshoz képest. szuterén: - 24,5% 100 m-en belül hajléktalanszálló: - 22% 100 m-en belül magasfeszültség: - 20% "félszuterén": - 18% 100 m-en belül gyár:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés