Előfizetői tartalom

Nincs megállás az építésben: félmillió tavaly, és újabb félmillió négyzetméternyi ingatlan idén

Portfolio
Bár az építőipar egésze visszaesésre számít, van egy alpiac, ami töretlen lendülettel hozza az újabb és újabb fejlesztéseket. 2022-ben rekordévet zárt a hazai ipari és logisztikai ingatlanok piaca, mind az új fejlesztések, mind a bérbeadási volumen, és még a vidéken átadott beruházások tekintetében is. De nincs megállás, továbbra is van kereslet ezekre az új építményekre, amit a bérleti díjak 10–15 százalékos növekedése melletti rekordalacsony 4 százalékos üresedési ráta is bizonyít. 2023-ban a félmillió négyzetmétert is meghaladó területű logisztikai és ipari ingatlan készülhet el, amelyek több mint 60 százalékára már előbérleti szerződést kötöttek – hangzott el a 13. Közlekedéslogisztikai Konferencián, Herceghalmon.

Rekordévet zárt tavaly az ipari és logisztikai ingatlanok piaca hazánkban, a növekedést elsősorban nemzetközi trendek befolyásolták: Egyrészt a pandémia miatt akadoztak az ellátási láncok, és az ebből fakadó készlethiány a vállalatok körében általánossá tette a biztonsági, úgynevezett just-in-case készletezést. A gördülékeny gyártás és a vevők kiszolgálása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés