zöld épület
Ingatlan

Egy teljes magyar ingatlan-portfólió kapott zöld minősítést

Portfolio
Megszerezte a BREEAM nemzetközi zöldépület minősítést a Nhood által az elmúlt két évben kezelt teljes ingatlan-portfólió - áll a cég közleményében.

Ma már számtalan módszer áll rendelkezésre ahhoz, hogy évről évre javítsuk az ingatlanok fenntarthatósági teljesítményét, amelyeket konkrét mérésekkel lehet követni. Az egyik ilyen eszköz a BREEAM, amely az épületeket a környezetbarát működés szempontjából vizsgálja, és nemzetközi szinten is összehasonlíthatóvá teszi. A minősítés külön kategóriákban értékeli az új építésű, a felújított, és a már használatban lévő ingatlanokat.

A Nhood 2021 nyarán kezdte el az összes általuk kezelt, már megépült épületek BREEAM szempontrendszer szerinti felmérését, majd meg is szerezték a BREEAM In-Use tanúsítványokat az ingatlanokra. A minősítéseket 3 évente felülbírálják, lekövetve ezáltal a válzotásokat.

A BREEAM minősítésnek megfelelt (Pass), jó (Good), nagyon jó (Very Good), kiváló (Excellent) és kiemelkedő (Outstanding) fokozatai vannak, annak megfelelően, hogy az épület hány százalékát teljesíti a brit Épületkutató Intézet által megadott fenntarthatósági kritériumoknak. A részletes elemzés többek között az energetika, a hulladékkezelés, a biodiverzitás, a zöld energia és a fenntartható közlekedés területét vizsgálja.

Június 7-8-án ismét Balatonfüreden találkozhatnak egymással az ingatlanpiac szereplői, jön a Portfolio Property X 2023 konferencia! Részletekért kattints!

A cég arról is beszámolt, hogy az épületminősítés mellett az összes általunk menedzselt kereskedelmi központ zöldfelületeit felmérették különböző környezetvédelmi kritériumok alapján, készítve egy ökológiai jelentést, amely a területek természetvédelmi állapotát és biológiai aktivitását mutatja be. Ezeknek megfelelően az általunk üzemeltetett helyszíneken az Auchan Magyarországgal együttműködve fejlesztik a zöld területeket az élővilág élettereinek támogatásával, például odúk és etetők kihelyezésével a különböző madárfajok számára. 2022 áprilisától zajlik egy fásítási projekt is, a Soroksári Bevásárlóközpont területén mintegy 7500 négyzetméteren 87 db őshonos fát ültettek el és 200 négyzetméteren 600 db erdészeti földlabdás facsemete elültetésével létrehozták Magyarország legnagyobb Miyawaki kiserdejét, amely a hagyományos fásításhoz képest ötszörös CO2 megkötésű. A fásítási projektjük idén parkosítással folytatódik.Szemerédi Dóra Diána, CSR és belső kommunikációs vezető elmondta, hogy: „Nagyrészt Good és Very good minősítéseket szereztünk az egyes ingatlanok számára. Ez az átfogó elemzés megmutatta, mely fókuszpontokra kell hangsúlyt helyezni, hogy a következő minősítés során még magasabb kategóriába kerülhessünk. További cél, hogy a kezelésünkben lévő ingatlanok nagy felületeit visszazöldítsük a már lebetonozott részek újragondolásával." 

Címlapkép: Getty Images

GettyImages-1473748773
hőhullám, Anglia, forróság, London
berlin
GettyImages-1473939936
Fehéroroszország
GettyImages-1476747576
eső

Holdblog Whatever it takes!

- Baj van a bankokkal! - Honnan tudod? - Honnan tudnám?! De esik az árfolyamuk. - De miért esik? - Mert baj van a bankokkal.... The...

Tematikus PR cikk
2023. május 4.
Hitelezés 2023
2023. május 10.
Gen Z Fest 2023
2023. április 25.
Sustainable Tech 2023
2023. április 18.
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Mit mutatnak a grafikonok? Hogyan lehet a technikai képet egy értékalapú befektető szemléletével ötvözni?
Ez is érdekelhet
rác fürdő